LIVRARE GRATUITA LA COMENZILE PESTE 299,00 LEI. VEZI CELE MAI BUNE OFERTE !

Frank Rudy si Nike Air Max 90 .

Frank Rudy si  Nike Air Max 90 .
Evolutia Nike Air Max 90

Află despre istoria Nike Air Max 90 și vei vedea de ce merită să le ai în colecția ta. De fiecare dată când purtăm un Air Max 90, purtăm cu noi o bucată din istoria ingineriei și tehnologiei Air Max
.
Cum a apărut unitatea Air în Nike Air Max 90?

În 1977, un inginer aeronautic ambițios numit Frank Rudy a avut ideea nebunească de a insera o "bulă" de aer comprimat în interiorul pantofilor de alergare pentru a facilita performanța pantofului atunci când trage de sol.

Rudy a bătut la ușa mai multor companii cu patentul său incredibil, dar toate au refuzat din frica de a fi nevoite să schimbe întregul proces de fabricare a pantofilor pe care îi produceau. Până când a ajuns în Beaverton, adică.

Aici, propunerea tânărului inginer a fost acceptată cu entuziasm, și pe baza tălpii sale inovatoare, modelul Nike AIR Tailwind a fost creat încă din anul următor, deși pentru adăugarea MAX-ului trebuie să așteptăm până în 1987 cu Air Max 1.
 
Diferența dintre Air Max 90 și Air Max III

Diferența dintre Air Max 90 și Air Max III constă în faptul că cele două modele Air Max reprezintă de fapt același lucru, cu toate că au diferite denumiri, lucru care a generat o oarecare confuzie de-a lungul anilor.

În 1987, așa cum am menționat, a fost creată unitatea Air Max datorită unui designer și fost alergător numit Tinker Hatfield, care literalmente ia unitatea de aer și o face vizibilă pentru a oferi pantofului dinamică și mișcare. Trucul se dovedește a fi genial.

Anii '90 au sosit și modelul Air Max a devenit un succes tot mai mare, astfel încât brandul a decis să lanseze un alt model în linia de producție, extinzând unitatea de aer față de modelul anterior.

După Air Max 1 și Air Max 2, care aveau o talpă intermediară din spumă EVA, Hatfield numește Air Max 3 cu un "slot" mai mare în tălpic care permite unității de aer să fie mai bine vizibilă; un detaliu care îl face steaua întregului design al pantofului.

Pentru a-l diferenția de celelalte două modele anterioare, fanii încep să-l identifice și să-l numească după anul lansării, deși acest lucru va rămâne un pseudonim neoficial până în 2002, anul refacerii modelului și anul oficializării numelui Air Max 90 de către Nike.

Astfel, avem două denumiri pentru același pantof: Air Max 3 și Air Max 90, iar noi putem diferenția generațiile diferite bazându-ne pe modul în care sunt identificate pantofii.

Oricum ai dori să-l numești, acest pantof sport a supraviețuit 30 de ani de tendințe, retrogradări, explozii și scăderi în lumea pantofilor sport. Puține siluete au rezistat testului timpului ca această siluetă, iar puține combinații de culori au rămas la fel de neatinse ca Infrared, una dintre cele mai iconice combinații de culori ale Air Max 90.
 

Postarea anterioara

Suport clienti LUNI-VINERI: 08:00 - 16:00

0787747377 contact@sportselect.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!